Arc a cég mögött avagy bemutatkozik vezérigazgatónk

60595212 648205605640895 5139933160083030016 n

Az ügyfelek és partnerek számára rendkívül fontos, hogy lássák az „arcot a cég mögött”, és tudják, ki a cég vezetője, mert ez számos előnyt hordoz magában.

Először is, a személyes kapcsolat kialakítása növeli a bizalmat, ami ugye minden kapcsolat alapja. Az emberek könnyebben kötődnek egy másik emberhez, mint egy arctalan logóhoz. Amikor tudják, ki áll a vállalat mögött, megbízhatóbbnak és korrektebbnek érzik azt.

Másodszor, az arc megmutatása emberközelibbé teszi a céget. Az ügyfelek és partnerek szívesebben lépnek kapcsolatba olyan vállalattal, amelynek vezetője nyitott, megközelíthető, és akivel azonosulni tudnak. Ez erősíti a lojalitást és elköteleződést.

Harmadszor, a vezető személyisége és értékrendje tükrözheti a cég kultúráját és céljait. Ha a cégvezető elismert szakember, és láthatóan elkötelezett a cég értékei mellett, az vonzóbbá teheti a vállalatot a potenciális ügyfelek és partnerek számára.

A fentiek fényében, kérem engedjétek meg, hogy egy kicsit mélyebben bemutatkozzam. Bakonyi Árpád vagyok,a REM189 ZRT. alapítója és vezérigazgatója, és nagyrészt életemet az üzleti világban és az ingatlanok területén töltöttem. Mielőtt az ingatlanüzemeltetés izgalmas világába merültem volna, informatikusként dolgoztam, illetve elvégeztem az ELTE programozó matematikus szakát. Az informatikavilága olyan alapvető részét képezte az életemnek, amelyek nélkül nem lennék az, aki ma vagyok.

Az informatikai területen eltöltött tíz év alatt mélyen beleástam magam az algoritmusok, a rendszerek tervezése és a problémamegoldás rejtelmeibe. Minden kódot, minden projektet úgy közelítettem meg, mintha egy matematikai feladványt oldanék meg. Ez a gondolkodásmód és a precizitás azóta is elkísér az üzleti életemben.

Azonban az életben mindig vannak fordulópontok. Az én fordulópontom akkor jött el, amikor a családi vállalkozásunkhoz csatlakoztam. Ebben a vállalkozásban olyan értékeket tanultam meg, amelyek azóta is meghatározzák az üzleti döntéseimet: az elkötelezettség, a precizitás, a kitartás és az ügyfelek iránti felelősségvállalás mind olyan erények, amelyeket mindennap magaménak érzek.

A REM189 Zrt. megalapításakor egyértelmű célom volt: ne csupán épületeket és ingatlanokat kezeljünk, hanem olyan közösségeket alakítsunk ki, ahol az ügyfelek úgy érzik „otthonra találhatnak”. Minden projekt mögött egy történet áll, melyet a családommal és kollégáimmal együtt alakítunk ki, figyelve a legapróbb részletekre és az ügyfelek igényeire.

Az igazgatói székben eltöltött idő alatt rájöttem, hogy az üzleti siker nem csupán az okos stratégiáktól függ, hanem az emberekkel való kapcsolatépítés és a személyes érintkezés révén érhető el. Valamint rájöttem, hogy az életben valóban minden mindennel összefügg. Közhelyesen hangzik de nagyon igaz. Erre két példát említenék. Egyik hobbim sakk tanított meg a stratégiai gondolkodásra. A sakkban az egyénnek előre kell terveznie és stratégiákat kell kidolgoznia a játék különböző szakaszaiban. Ez a képesség az üzleti döntéshozatalban is nélkülözhetetlen, ahol hosszú távú célokat kell kitűzni és megfelelő stratégiákat kell alkalmazni azok eléréséhez. Valamint a sakk játék közben folyamatosan szembesít az új helyzetekkel és kihívásokkal, amelyek gyors döntéshozást és hatékony problémamegoldást igényelnek. Ez hasznos készség az üzleti életben, ahol gyakran kell gyorsan és hatékonyan reagálni a változó körülményekre.

Másik szenvedélyem a horgászat. Ez a csodálatos időtöltés pedig a többek között türelemre és az alkalmazkodásra tanított. A pecázás gyakran hosszú várakozást és türelmet igényel, míg az egyén eléri a kívánt eredményt. Ez a türelem és a kitartás készség fontos az üzleti életben is, ahol a sikerek elérése gyakran hosszú távon következik be, és számos akadályt kell leküzdeni az út során. A horgászat során a horgásznak folyamatosan figyelnie kell a környezetében zajló eseményeket, és ezekre gyorsan reagálnia kell. Ez a készség hasznos az üzleti életben is, ahol fontos az információk gyors feldolgozása és azokra való rugalmas reagálás. Ezek az értékek mind részét képezik a vállalati kultúránknak, és mindannyian hozzájárulunk a közös céljaink eléréséhez.

Büszke vagyok arra, amit elértünk eddig, de tudom, hogy még nagyobb célok várnak ránk a jövőben. Ezért hálás vagyok minden kollégámnak és üzleti partneremnek, akik velem együtt dolgoznak azért, hogy a REM189 Zrt. továbbra is az ingatlanipar része maradjon.

Köszönöm, hogy rám szántátok az időt, és várom további és leendő együttműködésünket, hogy közösen hozzunk létre még nagyobb sikereket!
ba1 KAT 8159 scaled KAT 8187 scaled

Híres Épületek – Eger

DSCF4566 bastyak es a varborton bejarata 2 1

Eger történelmi múltú városát a hasonló nevű patak két oldalán találhatjuk. Szent István király itt alapította meg az első püspökségek egyikét, az Egri egyházmegyét, melynek területe egészen a Kárpátok gerincéig húzódott. 

Eger várának élére 1548-ban nevezték ki Dobó Istvánt várkapitánynak. Dobó elsődleges feladatának tartotta, hogy a várható török támadás ellen minél jobban megerősítse a végvárat. Ehhez növelte mind a helyőrség, mind a hadieszközök számát.
A vár falainak anyaga az egri borvidék fő talajképző anyagának tekintett riolittufa, ami könnyen faragható, de meglehetősen puha és nagyon kevéssé fagyálló. Ezért a nagyobb hidegek utáni olvadások idején egyes falszakaszok rendre leomlottak, a vár rendszeres karbantartást igényelt.

A török egyesített hadak 1552 szeptemberében vették ostrom alá az egri végvárat, de a védők ekkor visszaverték próbálkozásaikat. A döntő ostrom 1596. szeptember–október között zajlott le. A véderő háromhetes csata után feladta a várat, az ostrom III. Mehmed oszmán szultán döntő győzelmével végződött. A törökök nemcsak fenntartották, de bővítették is az erődrendszert. A várat a Habsburgok 1687-ben vették vissza, miután kiéheztették a védőket. 1701-ben a császári haditanács felrobbantatta a feleslegessé vált külső vár védőműveit, így a Rákóczi-szabadságharcban csak a belső vár kapott kisebb szerepet.

A régi dicsőség színtere ezután hanyatlásnak indult, köveit szekérszámra hordták el a városba építkezésekhez. A régészeti kutatómunka és helyreállítás csak 1862-ben kezdődött el.
A várat 2016-tól kezdődően a Nemzeti Várprogram keretében felújítják. Az Egri Vár 2014-től Nemzeti Emlékhely.

DSCF4587 a kazamataban 2 DSCF4600 a Gardonyi haz2 DSCF4549 a puspoki palota gorikus falai 2 DSCF4585 Gardinyi sitjanal 2 scaled DSCF4566 bastyak es a varborton bejarata 2 DSCF4571 kifotozva scaled DSCF4558 eredeti mennyezet2 DSCF4542 varkapu 2 DSCF4540 utban a varhoz 2

A diósgyőri vár

a var a

Diósgyőr Magyarország egyik történelmi települése, ma Miskolc egyik városrésze, volt nehézipari központ, itt működött az ország egyik legjelentősebb gyára, a Diósgyőri Acélművek.

Középkori vára ma műemlék, turisztikai látványosság.

Egy középkori vár, már a 12. században állhatott itt, A mai, gótikus vár a tatárjárás után épült, fénykorát Nagy Lajos uralkodása alatt élte, lovagterme a legnagyobb volt Európában. Később a magyar királynék jegyajándéka volt, egészen a török időkig. A 17. század végére már lakhatatlanná vált, állapota egyre jobban leromlott.

Néhány történelmi adat:

  • 1200 táján Anonymus említi először Diósgyőr nevét, igaz, ő még Győr formában: „amely területnek Miskolc a neve, valamint azt a várost, amelyet Győrnek hívnak.”

  • A jelenleg álló várat valószínűleg IV. Béla várépítési kezdeményezése után építette az Ákos nembeli Ernye bán.

  • A diósgyőri vár fénykora I. Lajos király uralkodása alatt kezdődött.

  • A török időben (1598-ban) Diósgyőr is eleset

  • A 17.század végére minden hadászati értékét elvesztette. A kuruc harcokban már nem játszott semmilyen szerepet.

  • A várban 1934–36-ban már folyt tudományos igényű feltárás. A vár helyreállítása 1953-ban indult meg.

  • A 2010-es évek elején a várat elkezdték visszaépíteni eredeti állapotába, a helyreállított helyiségeket korhű bútorokkal rendezték be.

  • 2014-ben a várat 2,7 milliárd forintos beruházással újjáépítették, melynek során nemcsak a romok konzerválása, hanem a továbbépítése, rekonstrukciója is megtörtént. A vár két szint magasságig újra felépült. Helyreállították Közép-Európa legnagyobb lovagtermét, a várkápolnát és a királynék lakótermét is. A felújítás eredeti tervek és korabeli festmények alapján készült.

A fotók 2017-ben készültek.

Szt. Hedvig kapolna a lovagterem a scaled a var reszlete a lakoszobak a a var arka a a var a 1 a var belso advara a

Irodai rekreáció avagy érezzük jól magunkat az irodában is

A modern and lu ae93f58b b749 40e8 a6af 37980967488f

Az irodai munkahelyi rekreáció fontos szerepet játszik a munkavállalók egészségének és jólétének fenntartásában. A közösségi területek, például pihenőszobák, tornatermek vagy szabadidős tevékenységek lehetőséget nyújtanak a munkatársaknak arra, hogy kikapcsolódjanak és feltöltődjenek a munka során felgyülemlett stresszből. Az irodai rekreációs programok segíthetnek a csapatépítésben, a motiváció növelésében és a munkahelyi légkör javításában is. Ezáltal növelhetik a produktivitást és a munkavállalók elégedettségét is. Az alábbiakban összegyűjtöttem olyan rekreációs és közérzet javító szolgáltatásokat, módszereket, amelyek segíthetnek könnyebbé és hatékonyabbá tenni az irodai munkát:

  • Masszázs: Heti vagy havi rendszerességű irodai masszázs szolgáltatás.

  • Jógafoglalkozások: Rendszeres jógaórák a stressz csökkentésére és a testmozgás elősegítésére.

  • Ingyenes egészségügyi szűrések: Rendszeres egészségügyi szűrések és konzultációk biztosítása az alkalmazottak számára.

  • Mentálhigiénés támogatás: Pszichológus vagy coach elérhetősége alkalmanként a munkahelyen.

  • Meditációs szoba: Csendes szoba meditációhoz vagy relaxációhoz.

  • Ergonómiai tanácsadás: Szakértői tanácsadás és ergonómiai eszközök biztosítása a helyes testtartás érdekében.

  • Zöld növények: Az irodai környezet zöld növényekkel való díszítése a levegő minőségének javítása és a stressz csökkentése érdekében.

  • Játékterem: Szórakoztató játékokkal felszerelt szoba (pl. csocsó, pingpongasztal, darts, videojátékok).

  • Közös reggelik: Heti vagy havi közös reggelik, hogy a csapat összekovácsolódjon.

  • Rugalmas munkaidő: Rugalmas munkaidő bevezetése a munka-magánélet egyensúly javítása érdekében.

  • Kültéri tevékenységek: Rendszeres szabadtéri csapatépítő programok, mint például túrázás vagy piknik.

  • Kerékpár kölcsönzés: Irodai kerékpárok elérhetősége, hogy az alkalmazottak biciklivel közlekedhessenek.

  • Szabadtéri munkahely: Kültéri munkaállomások biztosítása a friss levegőn történő munkavégzéshez.

  • Színházi és mozi esték: Közös színházi vagy mozi esték szervezése.

  • On-site kávézó: Irodai kávézó vagy teázó kialakítása minőségi italokkal és harapnivalókkal.

  • Társasjáték esték: Rendszeres társasjáték estek az irodában.

  • Szakmai tréningek: Fejlesztő tréningek és workshopok a munkavállalók szakmai fejlődésének elősegítésére.

  • Hobbi klubok: Különböző hobbi klubok (pl. könyvklub, futóklub) szervezése az irodai közösség erősítése érdekében.

  • Művészeti tevékenységek: Kreatív művészeti foglalkozások, például festés vagy kézműveskedés.

  • Alvókapszulák: Alvókapszulák vagy pihenőhelyek biztosítása, ahol a dolgozók rövid szundikálásra használhatják.

  • Nyitott kommunikációs platformok: Nyitott kommunikációs csatornák és platformok bevezetése, ahol a dolgozók megoszthatják ötleteiket és visszajelzéseiket.

  • Születésnapi és más ünnepségek: Rendszeres ünnepségek és születésnapi megemlékezések szervezése a csapatépítés és a jó hangulat fenntartása érdekében.

    A luxurious 36eef23f d63d 4851 a04a 1db40d3bdbf1 office recreati 55688cd7 82df 4a73 a972 f7d7531c0b1e Outdoor workpla 14225b77 007f 42f8 bd2d 21461b5a3029 team building i 11e82f8c 7555 423d a021 9a3a9bc7998d office with flo 6928928a acd9 47fa b51a 58310cd3dd88 A tranquil m 976ddb07 b073 433f a14b cc009d9a4354