www.rem189.eu (1)

Tavaszi teendők az ingatlan üzemeltetőknél

Tavasszal érkezik a jó idő és az ingatlanok felébrednek a téli álmukból. Ahhoz, hogy ezek a létesítmények készen álljon a nyári hónapokra, fontos, hogy ebben az évszakban elvégezzük a szükséges műszaki feladatokat. Ebben a cikkben áttekintjük, milyen feladatokat kell elvégezni egy lakáson vagy társasházon a tavaszi időszakban.

  1. Ellenőrizzük a tetőt és annak szekezetét

Tavasszal az egyik legfontosabb dolog, amit érdemes megtenni, az a tetőszerkezet állapotának ellenőrzése. Nézessük a tetőt a téli időjárás káros hatása végett, és kutassuk fel a hibákat, a sérült tetőcserepek, a lyukak vagy a repedések. Ha felfedezünk bármilyen problémát, javítsuk ki azonnal, hogy elkerüljük a vízszivárgást amely tető váz szerkezetét roncsolja hosszútávon.

  1. Tisztítsuk meg az esővíz elvezető rendszert

A tavaszi hónapokban fontos, hogy tisztítsuk ki a csatornákat, beleértve a lefolyókat, az ereszcsatornákat is. Az ellenőrzés és a tisztítás során távolítsuk el az összes szemetet, a leveleket, az ágakat és az egyéb hulladékokat a rendszerből. Amennyiben van a társasháznak van kertje amelyetönzöző renszer segítségével locsolunk fontos, lelellenőrizzük. Így a nyári száraz meleg szezonban teljes díszében pompázhat a társasház kertje.

  1. Ellenőrizzük a fűtő- és hűtőrendszert

A tavaszi időszekban ideális az idő az otthoni fűtő- és hűtőrendszerek karbantartására. Az ellenőrzés során fontos, hogy átnézzük a hűtő- és fűtőrendszer összes elemét, beleértve a kondenzátort, a levegőszűrőt, a hűtőközeget és a hőcserélőt is. Cserélje ki a szűrőket, ha szükséges, és javítsuk ki a hibákat, ha bármilyen problémát felfedezünk.

  1. Tisztítsuk ki a klímaberendezést

Ha van klímaberendezésünk, tavasszal érdemes megtisztítani a nyári használatra. Tisztítsuk ki a portól, és az egyéb szennyeződéseket szűrőkből, és tisztítsuk ki az egész rendszert. Ez segít a klímaberendezés hatékonyságának és teljesítményének javításában. Azonban  a karbantartéshoz kérjük szakértő segítségét.

Ossza meg