Társasház kezelő cég avagy közös képviselő?

Egyszemélyes közös képviselő

avagy

Társasház kezelő cég.

Az elmúlt években nagyon sokat fejlődött az ingatlan kezelés szegmens. A régmúltban voltak házmesterek, ház gondnokok, aztán közös képviselőnek nevezték őket. Amíg az igények nem voltak túl nagyok, elegendő, kielégítő volt a munkájuk.Viszont a házak, bérházak sem voltak túl nagyok és ennyire gépesítettek.Egy gondnok munkája a ház tisztán tartásában, a rend megtartásban kimerült. Ahogy fejlődött a világ, és az infrastruktúra, az igények is nőttek.Vizsgáljuk meg, mi a jobb a tulajdonosoknak és lakóknak.

Közös képviselő, avagy társasház kezelő cég?

Manapság sokkal szerteágazóbb egy közös képviselő munkája, mint a régi szép békebeli időkben.Általában azt gondoljuk, hogy a közös képviselő felel mindenért, ami a társasházban történik. Tulajdonképpen így is van, nem árt azonban tudni, hogy pontosan mi tartozik a közös képviselő feladatai közé, mi az, amit jogosan kérhetnek rajta számon és mi az, amit máshogy kell megoldani. A közös képviselő fő feladatának a társasház gördülékeny működése iránti kezességvállalás minősül, mely közös cél(ok), érdekeltségek és szempontok érdekében a közös képviselőre különféle intézkedések (közgyűlési határozat, közös költség beszedése, társasházi igények érvényesítése stb.) elvégzései hárulnak.

  • Üzemeltetési feladatok

  • Állagmegóvási feladatok

  • Gazdálkodási feladatok

Ezeket lehetne részletesen taglalni, hisz sokkal több van mögötte, mint gondolnánk.Rengeteg munka és energia.A kérdés az, vajon egy ember el tudja e látni ezt a rengeteg teendőt maradéktalanul, hiba nélkül időben, megfelelő tudással és szakértelemmel?Nos, nem kizárt, ez attól is függ, mekkora a társasház és milyen tudással rendelkezik a képviselő. De a mai igényeket figyelembe véve, nagyon nehéz ennyi -féle sokrétű összetett és sokféle szakmai tudást igénylő munkakört egyedül ellátni.Van egy mondás: Nem mindegy, hogy egy ember 100% –os munkája fekszik valamiben, vagy 100 ember 1% -os energiája és munkája kell a feladat elvégzéséhez.Nézzük ezt a valóságra levetítve.Egy tárasasháznál, bármilyen probléma adódhat, melyet orvosolni kell a megszokott általános feladatokon kívül. Sokkal egyszerűbb, ha minden feladatra van egy megfelelő szakember, aki csak azzal adott probléma vagy feladat körrel foglalkozik.Így, ha a közös képviselő beteg lenne, vagy elutazik, nem áll meg az élet és a munka. Az ingatlan kezelő cégeknél, mindig van egy helyettesítő munkatárs, vagy csapat, aki a feladatot megfelelő szakértelemmel ellátja. Ráadásul olcsóbban.Nem kell egy embernek mindenben profinak és hozzáértőnek lenni. Minden területre meg van a megfelelő ember. Mivel a feladatok sokrétűek, ez fontos szempont. Nehéz egy személyben jogásznak, pénzügyi, és gazdasági szakembernek, vagy elektromos, víz-gáz szerelőnek, takarítónak lenni. Az a legjobb, ha minden területre meg van a megfelelő szakember vagy csapat. Ha mérlegelünk, mindenképp vegyük fontolóra ezeket a szempontokat.Egy szakértőkből álló csapat, mindig jobban tudja képviselni egy társasház érdekeit. Gyorsan, rugalmasan, és hatékonyan tudja ellátni a feladatokat.

Kérjük, ossza meg, ha tetszett!

Ossza meg