Házirend

Érvényes: 2020.04.01-tól. Ver. 6.

Bejuttás az irodaházba

Az irodaház napi 24 órában használható. Belépés az irodaházba, és kilépés: Riasztó kódot mindenki egyénileg kap.Külső ajtó kulccsal, a belső ajtó kártyával, iroda szintén kulccsal nyitható.
A recepció ablaka mellett található tablón minden irodához tartozik egy biléta. Belépéskor kérjük ezt vegye magához, illetve távozáskor tegye vissza a helyére. Ez azért szükséges, mert innen fogják tudni a többi bérlő, hogy be kell-e riasztani a házat vagy sem. Ha csak az Ön bilétája hiányzik, akkor igen. Ez a rendszer belépéskor is segítséget nyújthat. Ha minden biléta a helyén van, akkor ki kell riasztani.

A jelenlegi körülmények között is az irodaház teljes kapacítással üzemmel. Ameddig nincs törvényi rendelkezés a bezárására, vag nem rendelnek el teljes kizárási tilalmat addig ugyan azt a szinvolat biztosítjuk, mint eddig.

Épület kiriasztás:
Ha a riasztó pirosan világit, akkor kód + OFF
Beriasztás: kód + ON

Internet:
Vezeték nélküli internet elérés: Wifi név: MoriczIrodaház, Jelszó: negyedévente változtatjuk, amit a bérlőinknek e-mailen küldünk el. Az irodaházban nincs lehetőség interneten elérni a felnőtt tartalmakat, torrent oldalakat és virusos oldalakat. Ilyen weboldalak elérésénél egy ablak ugrik fel, ami erről tájékoztat. Lehetőség van vezetékes internet elérésre is előre egyeztetett időponttól (kábelezés szükséges).

Takarítás:
Az épületben a közös helyiségek takarítása hetente háromszor történik meg.
A saját iroda takarításáról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia!
Amennyiben van igény az iroda takarítására, abban az esetben kérem kerssenek meg.

Konyha:
A konyha a második emeleten található. Ott találhatóak takarítóeszközök is.
Kérjük, hogy amennyiben használja a konyhát, tegyen maga után rendet. A hűtőszekrényben tárolt ételekért mindenki saját maga felel.
Kérjük, hogy hétvége előtt mindenki ürítse ki a hőtőszekrényt. A bennmaradt romlandó ételek kidobásra kerülnek.

Iroda átadása:
Szükség esetén az átadás előtt szükség esetén tisztasági festés és szalagfüggöny csere történik. Ehhez a szerződés aláírása után kb. két hét szükséges.
A külső ajtóhoz, és az irodába bejutáshoz szobánként 2 kulcsot adunk. Olyan irodákba amelyek több helységesek ott a belső irodákhoz is biztosítunk szobánként 2 kulcsot. Többi kulcs átadása számla alapján történik.
Az épület belső bejárati ajtaja belépő kártyával nyitható. Ebből kérésre annyit adunk amennyit kérnek.
Az épület belső ajtaja a szobákból távirányítóval nyitható. Ebből egyet adunk.
Az iroda átadásakor az átadási dokumentáció pontosítja, hogy mi kerül átadásra a bérlőnek.

Költözés:
Az irodába költözés a birtokba adás előtt max. 5 nappal lehetséges. Ennél előbbi költözés napi bérleti díj fizetést van maga után.

Kiköltözés:
A bérleti szerződés megszűnésekor az irodát átvételi állapotában kell visszaadni, kitakarítva!
Illetve kérjük a kulcsokat, beléptető kártyákat, távirányítókat visszaadni. Ennek elmaradása esetén
– kulcsonként nettó 1000 (ezer) Ft
– beléptető kártyánként nettó (ezer) 1000 Ft
– távirányítóként nettó 10000 (tízezer) Ft
kerül kiszámlázásra.

Reklámtábla:
Kihelyezhető a ház homlokzatára előre egyeztetés alapján.

Képek:
Falra képek más prezentációs eszközök kihelyezhetők. Nyilván a fal nagyobb sérülés esetén a helyreállítást ki kell fizetni.

Postaláda:
Kérésre postaládát felszerelünk: 1 db

Dohányzás:
Az épület előtt. Kérjük a csikkeket az arra kihelyezett edénybe dobják be.

Kuka:
Az épület mögött egy 240l fekete színű kuka található.

Szelektív hulladékgyűjtés:
Az épület mögött kisebb zöld színű kuka található. Ez műanyag hulladékok gyűjtésére tartjuk fent. Kérjük a műanyag hulladékot minél jobban összenyomni a kidobás előtt.

Égő:
Irodákban a kiégett égőket kérésre kicseréljük.

Töredék hónapok elszámolása:
Amennyiben a bérleti jogviszony nem a hónap első napján kezdődik, akkor a bérleti díj az első hónapban hónap hátralévő napjaira kerül kiszámlázásra. Ugyanez vonatkozik arra az estre is, ha a bérleti jogviszony nem a hónap utolsó napján kerül megszüntetésre. Ebben az esetben a hónap első napjától a megszűnésig készül a számla.

Zaj:
Csak olyan tevékenység végezhető, amely más irodák tevékenységét nem zavarja.

Légkondicionálás:
Kérem, hogy a légkondicionálót csak csukott ablak mellett használják. Évente egyszer a légkondicionálok kitisztitását elvégeztetjük.

Tűz:
Szintenkén tűzoltó készülékek vannak elhelyezve. A szerverszoba előtt speciális tűzoltó készülék található. Az épületben tűzvédelmi riasztó rendszer mükődik, amelynek központja a recepció mellett található.

Közös helyiségek:
Amenyiben közös területeken tárolt tárgyaknál, kérem vegyék figyelembe, hogy mindenki használhatja. Amenyeben ezen tárgyak elvételre kerülenek, kérem, hogy használat után oda visszarakni sziveskedjenek.

Kézfertőtlenítés:

A infulenzajárványra és koronavirusra tekintettel kézfertőtlenítő készülékek kerültek kihelyezésre a földszinten a recepció melett, és konyha szintjén a kt mosdó között. A készülékek a fertőtlenitő folyadékot automatikusan adgolják. A ktenyerüntket alá kell rakni.

Probléma esetén hívható:
Bakonyi Árpád, 06-30-398-49-27
Pataki Tibor: 06-30/654-21-07