rem189.eu (2)

Hogyan tisztítsuk meg a légkondicionáló berendezést

Az előző cikkünkben összefoglaltuk azokat az okokat, amiért érdemes megtisztítanunk a légkondicionáló berendezésünket. Most arra adunk tanácsot, hogy ezt a tisztítást hogyan tudjuk elvégezni akár mi magunk is. 

  • Kapcsolja ki és húzza ki a készüléket: Mielőtt bármilyen karbantartást végezne, bizonyosodjon meg róla, hogy a légkondicionáló berendezés ki van kapcsolva, és hogy a hálózati csatlakozóját is kihúzta.

 

  • Tisztítsa meg a szűrőket: A légkondicionáló berendezésben található szűrők a por, a pollen és más szennyeződések megszűréséért felelősek. Első lépésként távolítsa el a szűrőket a berendezésből, és vizsgálja meg, hogy mennyire szennyezettek. Ha erősen szennyezettek, mossa át langyos szappanos vízzel, majd alaposan öblítse le, és hagyja megszáradni, mielőtt visszahelyezné őket.

 

  • Tisztítsa meg a kondenzvíz-levezető csövet: A légkondicionáló berendezés kondenzvíz-levezető csöve idővel eltömődhet. Ellenőrizze, hogy szabad-e a cső, és tisztítsa meg, ha szükséges. Használhat ecetet vagy meleg vizet, hogy megtisztítsa a csövet. Vigyázzon, hogy ne használjon túl erős vegyszereket vagy súrolószereket, mert károsíthatja a csövet.

 

  • Fertőtlenítse a belső egységet: A légkondicionáló berendezés belső egysége penészgombák vagy baktériumok felhalmozódásának helye lehet. Vásárolhat légkondicionáló fertőtlenítő spray-t, amit a gyártó utasításai szerint használhat. Ez a spray segít eltávolítani a baktériumokat és a penészt, valamint friss illatot biztosít a légkondicionáló berendezésben.

 

  • Ellenőrizze a külső egységet: A külső egység hőcserélőjét és hűtőbordáit időnként tisztítani kell. Ha ez bonyolult lenne, kérje szakértő segítségét!

A légkondicionáló berendezés karbantartása rendkívül fontos ahhoz, hogy hatékonyan működjön, friss levegőt szolgáltasson, és elkerüljük a baktériumok vagy a penész szaporodását.

Ossza meg