pba2

Egy közgyűlés története

Cégünk életében mindig nagy öröm ha meghívnak bennünket egy bemutatkozásra vagy ha ajánlatot kérnek tőlünk. Másokkal ellentétben mi valóban pozitívumként éljük meg azt, ha egy társasház (akár csak) érdeklődés szintjén megkeres bennünket és nem úgy állunk hozzá a témához, hogy ez csak egy újabb időrabló dolog lesz. Ha pedig személyesen szeretnének velünk találkozni az még inkább kellemes érzéssel tölt el minket. Lehetséges, hogy nem lesz együttműködés a dologból, de a lehetőségeket meg kell próbálni kihasználni. A személyes találkozás pedig egy kötetlenebb, közvetlenebb módja egy-egy partner megismerésének. Sok dolgot meg lehet kérdezni emailben, telefonon, de a személyes kapcsolat varázsa bizony még az üzleti életben is fontos. Arról az egyszerű, de sokszor elfelejtett tényről már nem is beszélve, hogy egy-egy találkozásnak később fontos szerepe lehet az életünkben. Olyan sokféle szegmense van mindennapjainknak, sose tudni, hogy valamelyik szegmensbe mikor fog bekapcsolódni valaki, aki előre viheti „aktuális ügyünket”. Cégünk filozófiájában amúgy is fajsúlyosan szerepel a személyes jelenlét, rendszeresen járjuk az általunk kezelt ingatlanokat, így ha valahol meg kell jelennünk nem esünk kétségbe.

A napokban vidékről kaptunk egy hívást, hogy egy társasház közös képviseletére keresnek valakit, és velünk is szeretnének „interjúzni”. Ennek módja pedig a társasház közgyűlése lenne. Természetesen ennek nem volt akadálya, a közgyűlés tökéletes alkalom arra, hogy bemutatkozzunk az érintetteknek. Sőt talán a legtökéletesebb alkalom. Még akkor is ha korrekten a tudomásunkra hozták, hogy négy jelölt van összesen a közös képviselő posztra. Minket ez nem tört meg, a legfontosabb az volt, hogy ott legyünk a közgyűlésen. Ugyanis a társasház legfőbb döntéshozó szerve a közgyűlés, amelyen valamennyi tulajdonostárs részt vehet. A közgyűlést a közös képviselő, vagy az intézőbizottság elnöke hívja össze. Évente egyszer kötelezően meg kell tartani, de szükség szerint bármikor, okkal összehívható a közgyűlés.  A közgyűlésen, a közgyűléseken a társasházi közösséget érintő, lényegi kérdésekről határoznak a tulajdonosok. Így hát elmentünk a közgyűlésre ahol kiderült, hogy csak a mi cégünk képviseltette magát személyesen. Azt feltételeztem, hogy csak egy olyan céget választanak akik eljöttek, akiktől lehetett kérdezni, akik megtisztelték a közgyűlést a jelenlétükkel. Ám ez nem így történt. Vagyis nem tudni még a végeredményt, de a négy ajánlatból akkor nem tudtak választani a gyűlésen. Majd írásbeli szavazáson döntenek.

Hát ez történt. Mondhatnám, hogy túlértékeltem a személyes kapcsolat varázsát vagy túl sokat vártam a személyes megjelenéstől. De igazság szerint ezt nem tudnám jó szívvel kimondani. Mert ennél jobb példák is bőven akadnak. Konkrétan: egy másik esetben minket választottak. De erről majd később.

Kérjük, ossza meg, ha tetszett!

Ossza meg