viz rem189 ingatlanüzemeltetés

A víz világnapja

A VÍZ VILÁGNAPJA – március 22.

„Kezdetben volt a víz; a vízből lett minden, és minden a vízbe tér vissza.” (Thalész, ie. VII.sz)

Ennek a napnak a célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A világnapot 1992-ben kezdeményezte az ENSZ, és először egy évvel később, 1993-ban tartották meg. Csak egyetlen nap, amikor felhívják a figyelmünket erre a nélkülözhetetlen természeti kincsünkre. Számunkra hihetetlen, de élnek a földön olyan emberek, akik nem tudnak egészséges, tiszta vizet inni. Víz nélkül nincs élet, ezért nagyon fontos, hogy az év minden napján takarékoskodjunk vele.

E napon világszerte megemlékeznek a vízről, a vízkészletek megóvásáról, és a vízminőség megőrzésének fontosságáról. Mindez hosszú távon tudatos gondolkodást, széles, nemzetközi együttműködést igényel.

A Földön egyre kevesebb a tiszta édesvíz – miközben egyre több vízre van szükségünk, mert a Föld népességének száma meredeken emelkedik. A felhasznált édesvíz háromnegyedét a mezőgazdaság és állattenyésztés, egyhetedét pedig az ipar fogyasztja el. Emberi használatra mindössze az édesvízkészlet tizede marad, s még azzal is igen pazarlóan bánunk.

Minden életműködéshez vízre is szükség van. Nélküle a növények kiszáradnak, a magok nem hajtanak, nem lenne állati, emberi élet sem. Az emberi test kb. hetven százaléka is víz.

Ma még természetes, hogy ha megnyitjuk a csapot, akkor folyik belőle a víz, azonban mindannyiunk feladata a hosszú távú és tudatos gondolkodás, cselekvés, hogy ez az utódaink számára is természetes maradhasson.

Az ENSZ 2015-ben elfogadta, hogy 2030-ig mindenki számára biztosítani kell a Földön a hozzáférést az egészséges ivóvízhez. A víz témája a nyomor elleni küzdelem kulcsfontosságú kérdése.

Az ENSz célkitűzései:

– a szennyvíz mennyiségének csökkentése, újrafelhasználási arányának növelése.

– 2030-ig a jelenleginek felére csökkenjen a világon a kezeletlen szennyvíz,

– növekedjen a szennyvíz biztonságos újrafelhasználásának aránya,

– minél több erdőt telepítsünk, hagyjuk a folyókat, patakokat saját medrükben,

– állítsuk helyre a vizes élőhelyeket (ne pedig lakóövezeteket alakítsunk ki ezeken a területeken), mert ezek tartják egyensúlyban a vizek körforgását. Segítséget nyújtanak az emberek életminőségének, és egészségének javításában.

A vízhez való hozzáférés alapvető emberi jog. Ez a világnak nem minden részén valósul meg, a mi felelősségünk is, hogy a vízhez való hozzájutásban korlátozott embertársaink helyzete javuljon.

Cégünk továbbra is nagy figyelmet fordít a kezelésében lévő ingatlanok vizesblokkjainak és szerelvényeinek karbantartására. Az irodaházban mosogatógépet használunk, nagy kiszerelésben vesszük az ásványvizet. Célkitűzésünk, hogy pályázunk esővízgyűjtő konténerek beszerzésére, hogy ne az ivóvizet használjuk a zöldterületek locsolására.

Amikor csöpög a csap, és nem gondolsz rá, hogy azonnal meg kell javíttatni, jusson eszedbe:

a Föld vízkészletének megóvása és körültekintő felhasználása életeket menthet. A víz hatékony felhasználása csökkenti az üvegházhatást is, így az egész bolygó életére kihat!

… és nem utolsósorban a tűzoltóknak is a víz a legfontosabb eszközük …

#REM189 #ingatlan #uzemeltetes #berbeadas #letesitmenyuzemeltetes #facilitymanagement #facilityservices #facilitymaintenance

Kérjük, ossza meg, ha tetszett!

Ossza meg