Móricz Irodaház, Székesfehérvár

Kazáncsere a

Ez egy C kategóriás, 700 nm-es irodaház Székesfehérváron. 2015-ben a teljes épületet egy bérlő használta, aki 2016-ban kiköltözött. Maradt egy ÜRES irodaház. Elszomorító látvány volt.

A megoldandó feladatokat órákig tudtuk sorolni a tulajdonosnak, és persze a hozzátartozó költségek is több számjegyből álltak, mint ami rendelkezésre állt. Dönteni kellett, hogy egy bérlőt keresünk a nagyobb bérleti díj reményében, de jelentős beruházással, vagy több bérlőt keresünk, ami kevesebb bérleti díjat eredményez, viszont a beruházási költségek időben elhúzódnak.

A döntés megszületett: több részletben, irodahelyiségenként adjuk bérbe az irodaházat, így mindig csak azt a egységet kell felújítani, amire megkötjük az új bérleti szerződést. Ez viszont sokkal több munkát rótt ránk és rengeteg lehetőséget biztosított.

2018-ra pedig annyi bérlő lett, hogy hozzáfoghattunk a fűtési rendszer korszerűsítésének. A szokásos folyamat, tervezés, engedélyeztetés, beszerzés, bontás és építés. Szeptemberben az importőr közölte: kazán NINCS. A környezetünkben fellelhető összes olajradiátort elvittük a bérlőinknek, hogy mindenki zavartalanul dolgozhasson. Gyors újratervezéssel november elején beépítették az új kazánokat és végre EGY gombnyomással beüzemelhettük.

Jelenleg már csak egy iroda vár bérlőre, és mi jövőre ismét belefogunk egy energetikai fejlesztésbe.

Ossza meg