modern resident 662be3dc-db61-48f2-8109-6dcf9b328a30

Miért jó lakóparkba költözni?

A fenti kérdést kaptam ma egy ismerőstől aki éppen lakást keres Budapesten.  Napokig lehet beszélni  a témáról, mindenkinek van véleménye, van aki a régi „bérházakra” esküszik, van aki panel párti, van olyan aki kisebb 4-6 lakásos társasházban venne lakást, mások a lakóparkra teszik le a voksukat. Pro és kontra lehet érvelni mindegyik típus mellett természetesen, de most mi csak a lakópark előnyeit vizsgáljuk meg.

 1. Modern kialakítás és kényelmi funkciók: Az új építésű lakóparkok általában a legmodernebb kialakítással rendelkeznek, és olyan kényelmi funkciókat kínálnak, mint például lift, parkolóhelyek, közösségi terek stb.
 2. Friss és korszerű építési anyagok: Ezek az építmények javarészt a legújabb és legjobb minőségű építési anyagokat használják, ami hosszú távon alacsonyabb karbantartási költségeket eredményezhet.
 3. Gazdaságos energiahasználat: Gyakran korszerű fűtési és hűtési rendszerekkel, valamint energiatakarékos megoldásokkal rendelkeznek, ami csökkentheti az energiafelhasználást és a rezsi költségeket.
 4. Kényelmes és biztonságos közösségi környezet: Az ilyen lakóparkok általában zárt közösségek, amelyek biztonságot és kényelmet nyújtanak a lakóknak, például őrzött bejárattal, biztonsági rendszerekkel stb.
 5. Közös létesítmények és szolgáltatások: Szinte minden esetben rendelkeznek az ilyen parkok közös létesítményekkel és szolgáltatásokkal, mint például medence, fitneszterem, játszótér, saját kert, stb.
 6. Közeli szolgáltatások és infrastruktúra: Az új lakóparkok jellemzően olyan területeken helyezkednek el, ahol könnyű hozzáférni az alapvető szolgáltatásokhoz és infrastruktúrához, például üzletekhez, orvosi rendelőkhöz, bevásárló központokhoz, éttermekhez, iskolákhoz stb.
 7. Építési garancia és szavatosság: Ezek a lakóparkok általában építési garanciát és szavatosságot kínálnak, ami biztonságot nyújthat az esetleges problémák esetén.
 8. Flexibilitás és testreszabhatóság: Sok új lakóparkban lehetőség van a lakások testreszabására és személyre szabására a vásárlók igényei szerint.
 9. Nagyobb beruházási érték növekedési potenciál: Az új építésű lakóparkok nem ritkán növekvő értékűek lehetnek az idő múlásával, különösen olyan területeken, ahol a kereslet magas és a fejlesztések tovább folytatódnak.
 10. Korszerű technológia: Az új lakóparkok gyakran korszerű technológiákat kínálnak, például vezeték nélküli internet-hozzáférést, hő és hang szigetelést, okos otthoni megoldásokat, elektromos autó töltés stb.
 1. Garanciális időszak: A lakások gyakran garanciális időszakban kerülnek értékesítésre, így az esetleges építési hibákra vagy problémákra az építő vállalat köteles garanciát vállalni.
 2. Megfelelő parkolási lehetőségek: Szinte minden esetben kialakítanak megfelelő parkolási lehetőségeket a lakók számára, amelyek kényelmes és biztonságos parkolást biztosítanak.
 3. Hosszú távú befektetési lehetőség: Az új építésű lakóparkokba való befektetés hosszú távon stabil és megbízható hozamot nyújthat, mivel az ingatlan értéke hosszú távon növekedhet, és a kereslet is magas lehet az ilyen típusú ingatlanok iránt.
 4. Friss levegő és természeti környezet: A lakóparkok gyakran olyan területeken épülnek fel, ahol könnyebb hozzáférni a természethez és zöld területekhez, így a lakók élvezhetik a friss levegőt és a nyugodt környezetet.


Ossza meg