A luxurious ((( 3d267dfe-177a-4816-9ddb-a480f98c113e

Kísértet kastély kezelése, gyakorlati útmutató

Bevallom én is szoktam néha kicsit elégedetlenkedni. Vagyis inkább valami többre vágyni a szakmában. Például egy kastély üzemeltetésére. Műemlék épületet kezelünk, de azért az mégsem ugyanaz. Amikor ezt egy barátomnak elmeséltem rögtön rávágta: „egy kísértetkastélyt még te sem tudnál kezelni”. A válaszom az volt, hogy ebben bizony tévedsz, még a szellemektől is beszedném a közös költséget. Jókat nevettünk és kicsit el is kalandoztunk a témában, megpróbáltuk elképzelni milyen esetek történhetnének egy ilyen kastélyban.

Panasz 1: Az egyik vendég kastély kertjében találkozott egy furcsa paranormális eseménnyel. Állítása szerint minden éjjel a kertben egy szellem szárnyas sündisznó és egy szellem páncélos nyúl játszanak kanasztát és römit a bokrok alatt, és közben hangosan nevetgélnek és mindenféle különös hangot hallatnak, miközben a kastélyban mindenki aludna.
Válasz: Ezek a lények kertünk legvidámabb lakói! Egy kis éjszakai kártyapartit játszanak, lehet azért, hogy felfedezzék a kert minden zugát. De ha ez zavarja az éjszakai pihenést, ígérem, hogy megbeszéljük velük, és megkérjük őket, hogy csendben játsszák a játékaikat. De ha esetleg kedve támad csatlakozni hozzájuk, hozok Önnek egy pakli kártyát, és együtt játszhatnak egy pár partit a sündisznóval és a nyúllal!”

Panasz 2: Egy idősebb urat a kastély könyvtárában érte a paranormális élmény. Állítása szerint amikor éjszaka egy különösen izgalmas könyvet próbált megtalálni, a könyvek a polcokról leugrottak, és egy ördögi táncba és okkult szertartásokba kezdtek az asztal körül.
Válasz: Talán csak a könyvek szeretnek egy kicsit táncolni éjjelente, amikor senki más nem látja őket. De ha ez zavarja az olvasást, adok nekik egy figyelmeztetést, hogy tartsák be a szabályokat és a rendet. A vendég egyáltalán ne aggódjon, ha szüksége van egy csendes olvasásra, mindig talál egy nyugodt zugot a kastélyban, ahol elmerülhet a könyvek világában!”

Panasz 3: Egy japán házaspár a szobájukban történt kísérteties események miatt aggódott. Panaszkodtak, hogy éjszaka rendszeresen hallja, ahogy a falakon kopog valami, és néha azt is érzi, mintha valaki halkan dünnyögne a fülébe. „Ez egyértelműen szellemi tevékenység!” – mondták aggodalmasan.
Válasz: Ezek a kastély történelmének részei. Valójában, néhány régi lakó szellemét is megtalálhatják itt. De nem kell aggódni, ők általában csak unatkoznak, semmi rossz szándékuk nincs. Talán csak megpróbálják megtanítani a falakat táncolni! De ha zavarják, hívják meg őket vacsorára, és biztosan csend lesz. Viccet félretéve: természetesen meggyőződünk róla, hogy minden kényelmi szolgáltatást biztosítsunk Önöknek az alvászavarok elkerülése érdekében.

Panasz 4: egy francia VIP vendég a medencénél tapasztalt különös jelenségekről beszélt. Állítása szerint a medence vizében egy szellem delfin játszik egy szellem teknős társaságában. „Ez egyenesen katasztrófa! Nem tudtam elhinni a szememnek!” – mondta elkomorodva.
Válasz: Csak a medencénk szellemes lakói próbálják felvidítani a hangulatot! Ők a legvidámabbak és legszórakoztatóbbak, ha valaki figyelmet fordít rájuk. Ha zavarják Önt, talán beállhat egy szellemes vízilabda meccsbe, vagy egy jó koktéllal a medence partján pihenve élvezheti a játékot. Természetesen, ha bármilyen komoly gondja van, mindig számíthat ránk, hogy megoldjuk azt!

Ossza meg