Mi alapján válasszunk ingatlanüzmeltető céget?

Az épületek és irodaházak használhatósága, a megfelelő munkakörülmények biztosítása alappillérei az ott működő vállalkozás és az ott dolgozók számára. Ugyanakkor egy irodaház üzemeltetése igen komplex feladat, melykor legtöbbször akkor szembesülünk, ha egy komolyabb probléma üti fel a fejét.

A pandémiának köszönhetően az ingatlanpiaci viszonyok átformálódtak az elmúlt években, ezért kulcsfontosságú, hogy ehhez a változáshoz megfelelően tudjunk alkalmazkodni. A bérlők, a tulajdonosok és a befektetők számára is egyre jelentősebbé válik a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) működési filozófia megléte, illetve a 2022-es évet piaci szempontból az általános költségnövekedés is jellemezni fogja.

A fentiek miatt is, napjainkban bevált gyakorlat, hogy az ingatlantulajdonosok külső, kifejezetten ingatlanüzemeltetésre szakosodott cégeknek szervezik ki az üzemeltetési feladatokat. Ha irodánk zavartalan működésének, a költségek optimalizálása, valamint saját vagy munkatársunk tehermentesítésének céljából úgy döntünk, hogy ingatlanüzemeltető céggel működünk együtt, akkor akad pár fontos szempont, amit érdemes mérlegelni a döntés előtt. Ezeket vesszük most sorra cikkünkben!

Mekkora az a terület, amit üzemeltetni kell?

Fontos tudni, hogy nagyobb ingatlanüzemeltető cégek nem foglalkoznak számukra kis négyzetméternyi területtel rendelkező ügyfelekkel. Mi, a REM189 Zrt-nél az épületenkénti 5000 m2-es szintig vagyunk felkészülve az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatok ellátására, jelenleg pedig több mint 8.000 m2 ingatlant kezelünk és üzemeltetünk napi szinten.

Érdekes adat, hogy a korábbi évekhez képest év végén a teljes budapesti modern irodaállomány 3 955 600 négyzetmétert tett ki, így 2021 harmadik negyedéve után a negyedik negyedévben sem bővült új irodaházzal az állomány. A piac eredményei továbbra is tükrözik a pandémia okozta bizonytalanságot, ugyanakkor bizakodásra adhat okot a tranzakciók számának növekedése, az üresedési ráta stagnálása illetve, hogy idén már több építés alatt álló projektet is átadhatnak.

Mekkora tapasztalattal rendelkezik a cég?

A választás során fontos szempont az üzemeltető hozzáértése, proaktivitása továbbá, hogy a felmerülő gond/hiba milyen határidővel kerül kijavításra. A REM189 Zrt. esetében 10+ év piaci tapasztalatunk és szakmai tudásunk áll az Ön rendelkezésére, ennek köszönhetően rendkívül jól ismerjük az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokat és buktatókat.

Milyen feladatok szervezhetők ki?

Szakmai csapatunkra számíthat az ingatlanához kapcsolódó apró hibajavításoktól egészen a nagy projektek megvalósításáig. Főbb feladataink közé tartoznak az üzemeltetés költségek optimalizálása, karbantartási munkálatok, felújítások menedzselése, továbbá intézzük a közüzemi szolgáltatásokat, kezeljük a számlákat, a reklamációkat. Szükség esetén bérlőt keresünk, kezeljük az ott felmerülő igényeiket, a kintlévőségeket és a jogi ügyintézésben is számíthat ránk.

Mennyire megbízható a vállalat?

Mi a hosszú távú partnerségben hiszünk, melynek elengedhetetlen feltételei a megbízhatóság, pontosság és az etikusság. Cégünk maximálisan transzparensen, etikusan működik. Többek között rendelkezünk a Vállalható Üzleti Szereplők manifesztójával, valamint cégünk biztos pénzügyi háttéren nyugszik.

Kapcsolattartás gyakorisága, elérhetőség

Kiemelt fontosságú, hogy az épület üzemeltetése rugalmas és magas színvonalú legyen, az üzemeltető cég folyamatosan rendelkezésükre álljon, a kéréseinkre gyorsan és szakszerűen reagáljon. Nálunk alapvető a rendszeres kapcsolattartás ügyfeleinkkel, valamint a kezelt ingatlannal, hogy minél jobban belelássunk az ingatlant érintő ügyekbe. Nagyobb cégekkel ellentétben nálunk valóban Ön és ingatlana lesz fókuszban, az ügyfélközpontú gondolkodás alapértékeink egyike.

Munkánk során arra törekszünk, hogy a meghibásodásokat, üzemzavarokat tervszerű karbantartással megelőzzük, illetve számukat minimálisra csökkentsük, ezzel biztosítsuk partnereink sikeres tevékenységéhez szükséges biztonságot és nyugalmat!

Beszélgessünk elképzeléseiről, problémáiról! Keressen minket a részletekért elérhetőségeinken, vagy kérjen visszahívást weboldalunkon keresztül!

Ossza meg