DSC_0183-400x300

Székhely, telephely

Cégünk ingatlan üzemeltetéssel foglalkozik: lakás, iroda, társasház, épület, műemlék épület. Székesfehérváron üzemeltetünk egy 700 nm irodaházat. Jelenleg 15 bérlővel. Bérlőinknek lehetőséget biztosítunk, hogy székhelyként, vagy telephelyként a bérelt irodát bejelenthetik. Tavasszal volt egy érdeklődöm, aki végül nem vette ki az irodát. Pár hónappal később az érdeklődő cégének a nevére levél érkezett az irodaház címére. Nagy meglepetésemre kiderült, hogy a hozzájárulásom nélkül a cégbíróság simán bejegyezte a cégnek ezt a székhelyet. Három hónapomba, és jó pár tízezer forintomba került, míg egy törvényességi felügyeleti eljárás során a cég áttette a székhelyét máshova. Az is lehet, hogy ott sem tudnak róla? Miért is gond ez? Mert bármilyen végrehajtás során az irodaházunkban kereshetik a céget.

Ma újabb levél érkezett egy ismeretlen cégnek az irodaház címére. Ez is úgy van bejelentve székhelyként, hogy én nem is járultam, hozzá. Ezután a cégjegyzékben utánanéztem, hogy kiknek a székhelye van nálunk. Jó pár ismeretlen céggel találkoztam.

Kérdésem az, hogyan is működik a cégbíróság? Miért nem ellenőrzik, hogy ki jogosult hozzájáruló nyilatkozatot kiadni? Ezek után bárki bárhova bejelenetezhet?

Kérjük, ossza meg, ha tetszett!

Ossza meg