architecture-839776_1920

Rejtett költségek 2 – Racionalizálás

 

Múlt heti gondolatunkat tovább folytatva felteszek még egy kérdést.

Ha jelenleg abban a cipőben jársz, hogy egyszerre több kollégád foglalkozik az üzemeltetési feladatokkal, akkor jelentős anyagi teherrel is járhat számodra, ha például a légkezelő garanciális karbantartása elmarad, mert kollégáid azt hiszik, hogy ez nem tartozik hozzájuk. Ennek ellenkezője is előfordulhat, amikor két kollégád is ugyanazt a feladatot szeretné megoldani és két szerelő is megjelenik például egy zárcseréhez.

Szeretnéd elkerülni, az ezzel járó tetemes anyagi terheket és bosszúságot? Adok rá 3 lehetséges megoldást!

Ha mindenáron több kollégára akarod bízni az üzemeltetési feladatokat, akkor feltétlenül jól definiálhatóan határold el a feladatokat. Például minden műszaki berendezéssel kapcsolatos teendőt adj egy kézbe.

Válassz ki egy kollégát, akire minden üzemeltetési feladatot rábízol és az ő korábbi munkáját add át másoknak.

Ha az a helyzet áll elő, hogy valamennyi kollégád kimagasló tudású szakember, vagy nincs egy se, aki minden feladatot megfelelő szakértelemmel tudna ellátni, akkor bízz meg egy külső létesítménygazdálkodással foglalkozó vállalkozást, akik minden üzemeltetési feladatot hatékonyan ellátnak, míg kollégáid foglalkozhatnak azzal a feladattal, amihez értenek.

Te melyiket választod?

#REM189 #ingatlan #uzemeltetes #berbeadas #letesitmenyuzemeltetes #facilitymanagement #facilityservices #facilitymaintenance

Ossza meg