bank_31

31-én fizessek vagy ne?

31-én fizessek vagy ne?

Meglepő lehet ez a kérdés, hiszen csak 7-szer van 31-e egy évben, Akkor miért is számít ez? Van még 358 nap az évben, hogy utaljak bankon keresztül. És egyáltalán, miért vetődik fel ez a kérdés?

Nagy meglepetéssel szolgált a könyvelő, hogy mi hiába állítjuk, hogy kifizettük egy vevő számláját, ő viszont ezt nem látja, mert nincs benne a bankkivonatban. Előkaptuk a számlatörténetet és diadalittasan mutattuk, hogy nézze csak meg, ott van a keresett utalás. A könyvelő elkerekedett szemekkel nézte, hogyan lehetséges ez, hogy bízhat meg ezután egy banki dokumentumban.

A könyvelőnket nem hagyta nyugodni a probléma, és kis idő elteltével észrevette a hibát. 31-e szombat volt és a bankkivonat 1-től 30-ig szól. Ezzel pedig nem volt probléma, amíg banki nyitvatartási időben teljesülhettek csak az átutalások.

Jeleztük a bank felé a hibát, kértük, hogy akkor küldjenek egy helyes bankkivonatot. Az ügyintéző elnézést kért a kellemetlenségért, tudnak a hibáról, de nem tudják kijavítani. Mélyen meglepődtem a válaszon, és csak halkan kérdeztem meg, hogy felépítettek egy olyan országos rendszert, ahol 10 másodperc alatt átkönyvelik az utalásokat az ügyfelek között, akkor miért okoz problémát egy dátum módosítása egy lekérdezésben?

#bank, #rem189, #ingatlan

Ossza meg