IMG_5187

Ajkai ingatlan látogatás és valami más

Ingatlan és társasház kezelőként (üzemeltetőként) sok-sok feladatunk van. Az egyik legfontosabb dolog amit meg kell tennünk ezek a közül a rendszeres helyszíni szemle vagy másnéven ingatlan látogatás. A személyes jelenlét elengedhetetlen a szakmában, nem kell azt hiszem ecsetelnem mennyire fontos, hogy egy ingatlan megkapja a neki járó törődést. Az nem járható út, hogy félévente odaugrik a kezelő és nézelődik, vagy például két havonta ott van 5 percet aztán veszi a kalapját és továbbáll.  Amikor a helyszínre megyünk annak egyrészt üzenete van a tulajdonosok és bérlők felé. Jelezzük, hogy érdekel minket az ominózus ingatlan, foglalkozunk vele, odafigyelünk rá. Természetesen ez igaz a tulajdonosokra, bérlőkre is. Másrészt pedig ezek a látogatások jelentik a legjobb módját annak, hogy felmérjük az állapotokat, meglássuk az esetleges hibákat, ellenőrizzük a tisztaságot, felmérjük a lehetséges fejlesztéseket, megnézzük, hogy a helységet vagy a lakást rendeltetésszerűen használják-e, meghallgassuk a felmerülő ötleteket, észrevételeket, panaszokat stb.

Legutóbb Ajkán jártam, ahol 400nm-en üzemeltetünk irodát egy társasház földszintén. A mostani látogatás célja, az engergiatakarékosság volt, név szerint lámpákat cserélünk, korszerűsítünk.  Apróságnak hat ez mondjuk egy komplett nyílászáró cseréhez képest, de amikor majd érkezik a villanyszámla kiderül, hogy nem is volt olyan apróság. Az ehhez hasonló fejlesztések nekünk sikerélményt jelentenek, a bérlőknek pedig egy jelzés, hogy mindig a maximumra törekszünk és nem engedjük el a kezüket.

A látogatás után az Ajkától pár kilométerre található Lörentei horgásztóhoz látogattam. Személyes kötődésem van a tóhoz, mivel az üzemeltető egyesület elnöke vagyok. Feltöltődésnek, kikapcsolódásnak, aktív pihenésnek tökéletes helyszín. Szükség is van ilyen kiruccanásokra, mindenkire ráfér a pihenés, és ebből később a munkában is lehet profitálni. Nagyon nem mindegy, hogy egy kipihent, összeszedett, teljesen rendben lévő embert lát a lehetséges új ügyfél. A látogatás eredményéről bővebben beszéljenek a fényképek.
Akit érdekel bővebben a Lörentei tó látogasson el a következő oldalakra: https://www.lorinte.hu  https://www.facebook.com/lorinteito/

Kérjük, ossza meg, ha tetszett!

Ossza meg