world water day

5 tipp,hogyan takarékoskodunk cégünknél.

Előző cikkünkben 10 tipped adtunk, hogy lehet a magas rezsiárakon spórolni.https://rem189.eu/energiasporolas/
Most megosztunk veletek 5 tippet, mi cégünknél, milyen trükköket alkalmazunk.

1. Igen elcsépelt tanács, mert már annyiszor hallottuk, hogy ne hagyjunk feleslegesen felkapcsolva világítást. Ezt cégünk megoldása, hogy az általunk üzemeltetett irodaházak és társasházak közös helységekben hagyományos kapcsolóval ellátott világítást mozgás érzékelővel ellátott lámpákra cseréltük. Amelyek természetesen energiatakarékos LED izzókkal vannak ellátva.

2. A standby üzemmódban hagyott számítógépek, bekapcsolva hagyott monitorok és a konnektorban felejtett telefontöltők feleslegesen fogyasztják az áramot, ami hosszútávon soknak számít. Ezért cégünknél egy új irányelvként lépett érvénybe egy irodazárási protokoll, ahol listával ellenőrizzük, hogy a nagy és kisfogyasztók legyenek kikapcsolva, és kihúzva.

3. Amikor lehetőség adódik, igyekszünk természetes fénynél dolgozni az irodában ez mellett, az ablakokon besütő nap, fűtő hatással is bír.

4. A redőny, reluxa, vagy egyéb sötétítő – akár egy függöny is – télen segíthet bent tartani a meleget, nyáron pedig a nap közvetlen melegítő hatását mérsékelni. Ha épp nem élvezzük munka közben a téli nap, melegítő sugarait.

5. Fontos, hogy ne takarjuk le semmivel a fűtőtestet, mert rontja a hősugárzás és hőáramlás hatékonyságát. Ezért, irodánkat, ebben a szellemben átrendeztük. Az ingatlanfelmérések során a bérlőknek is ezt tanácsoltuk

Fontos cégünknél, hogy kevesebb energiát fogyasszunk, de ez mellett igyekszünk megtartani a régi komfort érzetet, és ezekkel az apró változtatásokkal, ez sikerült is.

Kérjük, ossza meg, ha tetszett!

Ossza meg