P1090567-320x240

35. hrsz.

35-ös helyrajzi szám. Gondoltad volna, hogy ilyen is létezik? Budapesten a helyrajzi számok legalább 4 számjegyből, esetenként perjelekkel és újabb számokkal bővítve, valamint betűkből állnak.

Nos, ez a 35-ös helyrajzi szám Sopron belvárosában egy egy több, mint 400 éves barokk épületet jelöl. Egy ilyen műemlék épületnek nemcsak kora van, hanem történelme is. Ezért is nagyobb kihívás ennek a háznak az üzemeltetése bármely más ingatlan kezeléséhez képest.

Hogyan lehet megfelelni egyszerre a tulajdonosnak, a használóknak, és a műemlékvédelmi hivatalnak. Ez egy picit több a „kecske és káposzta” klasszikus esténél. A tulajdonos elvárása, hogy a befektetése magas profitot biztosítson, a bérlő igénye, hogy a mai kor igényeinek megfelelően komfortos legyen, míg a műemlékvédelem az eredeti állapotot szeretné fenntartani.

Ezeket a szempontokat szem előtt tartva, a jelenlegi kialakítás szerint 4 lakást, 2 irodát és egy üzlethelyiséget tudunk hasznosítani az épületben. Ezek az egységek lettek az idők folyamán korszerűsítve, felújítva, úgy, hogy megmaradt az épület külső és belső szépsége. Most egy csodálatos, nyugodt, privát miliőt biztosít a bérlőknek, és évente kétszer a soproni séták alkalmával az erre kíváncsi látogatók is bepillantást nyerhetnek ennek a mesébe illő Templom utcai „Hajnóczy-háznak” a világába.

Büszkék vagyunk, hogy mi gondoskodhatunk erről az épületről is.

Ossza meg